Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Reset
Reset

Jadłospis

 

PONIEDZIAŁEK 19 II

WTOREK 20 II

ŚRODA 21 II

CZWARTEK 22 II

PIĄTEK 23 II

ŚNIADANIE

płatki kukurydziane i

miodowe 1

mleko 7

chleb kornel 1

masło 7

szynka wiejska

ogórek kiszony

herbata z cytryną

mleko malinowe 7,

bułka wrocławska 1

masło 7,

parówka wieprzowa

ketchup

herbata miętowa

musli owocowe 1

mleko 7,

chleb pszenno- żytni 1

masło 7,

pasta jajeczna z sardynką 3,4,10

szczypiorek

herbata rumiankowa

kakao 7

kajzerka 1

masło 7

ser żółty 7

sałatka warzywna 10

herbata zielona

 

płatki kukurydziane

i czekoladowe 1

mleko 7

chleb kornel 1

masło7

kiełbasa szynkowa

papryka

herbata hibiskus

 

ZUPA I OWOCE

zupa  krem z pieczonej marchewki 9

grzanki 1

jabłko

 

zupa ryżanka 9

gruszka

 

rosół z makaronem 1,3, 9

mandarynka

 

zupa szczawiowa z jajkiem 1,3,7,9

kiwi

 

zupa grochowa 9

sałatka owocowa z pomarańczy i banana

 

DRUGIE DANIE

 

 

 

 

 

 

 

 

spaghetti bolonese z serem żółtym 1,3,7

surówka z kapusty pekińskiej

 

woda/kompot owocowy(malina, porzeczka, agrest, śliwka, truskawka)

 

nugetsy z kurczaka 1,3

ziemniaki

brukselka

 

woda/kompot owocowy

(malina, porzeczka, agrest, śliwka, truskawka, rabarbar)

 

schab pieczony w sosie pieczarkowym

kasza jęczmienna 1

surówka marchewka z porem

 

woda/kompot owocowy

(malina, porzeczka, agrest, śliwka, truskawka)

 

bitki wołowe

kluseczki śląskie 1,3

ogórek kiszony

 

woda/kompot owocowy

(malina, porzeczka, agrest, śliwka, truskawka)

ryż z serkiem waniliowym i pieczonym jabłkiem 7

 

woda/kompot owocowy         (malina, porzeczka, agrest, śliwka, truskawka, rabarbar)

 

PODWIECZOREK

budyń śmietankowy 7

wafle kukurydziane

herbata lipowa

 

grahamka 1

masło 7

indyk faszerowany

ogórek zielony

herbata owoce leśne

shake truskawkowy 7

mix ciastek z ciastkami owsianymi 1,3,7

 

ciasto drożdżowe z kruszonką 1,3,7

mleko kokosowe 7

chleb żytni 1

masło 7

polędwica sopocka

sałata

herbata melisa z gruszką

 

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. GLUTEN
  2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
  3. JAJA i produkty pochodne
  4. RYBY i produkty pochodne
  5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
  6. SOJA i produkty pochodne
  7. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. ORZECHY
  9. SELER i produkty pochodne
  10. GORCZYCA i produkty pochodne
  11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
  12. DWUTLENEK SIARKI
  13. ŁUBIN i produkty pochodne
  14. MIĘCZAKI i produkty pochodne
Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2024-02-16 16:20:57
Ilość wyświetleń: 2179

Dzieciństwo to miejsce, gdzie mieszka się przez całe życie.

Rosa Montero
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Logo Facebook
Facebook